Pentru cei care vin cu regularitate la evenimentele ce au loc la Muzeul Național Cotroceni, dar și pentu invitații ocazionali, evenimentul din data de 4 februarie a fost unul special. Organizatorii au dorit să marcheze, cum se cuvine, trecerea a 25 de ani de la înființarea sa . De această dată Sala Cherchez a muzeului a avut foarte mulți oaspeți importanți. Întreaga echipă a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian ,a ocupat pentru câteva ore ”scena” Sălii , oferind publicului un regal de muzică de operetă sub titlul Gala de Operetă „Ion Dacian”.
Organizat de Muzeul Naţional Cotroceni, în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”, concertul i-a adus împreună , pe aceeași scenă, pe soliştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian și Corul şi Orchestra Teatrului conduse ferm de bagheta dirijorului Lucian Vlădescu .
Muzeul Naţional Cotroceni este un fervent susţinător al promovării muzicii clasice şi a muzicienilor atât a celor consacraţi, cât şi a celor tineri El, a devenit, încă de la înființare un spaţiu al dialogului artistic între generaţii.
Nu este pentru prima dată când artiştii acestei prestigioase instituţii susţin concerte de gală în spaţiul primitor şi elegant al Muzeului Naţional Cotroceni. Parteneriatul dintre Muzeul Naţional Cotroceni şi Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian” este unul de tradiţie, de-a lungul anilor, artiştii acestei prestigioase instituţii susţinând concerte de gală în acest spaţiu exclusivist al Muzeului.
Programul Galei a fost alcătuit în totalitate din muzică românească şi a inclus arii şi duete din cele mai cunoscute operete româneşti, printre care „Lăsaţi-mă să cânt” şi „Lysistrata” de Gherase Dendrino, „Culegătorii de stele” şi „Soarele Londrei” de Florin Comişel, „Fântâna Blanduziei” de Cornel Trăilescu, „Ana Lugoj ana” de Filaret Barbu, „Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici etc.
Soliştii care au încântat publicul sunt artişti consacraţi ai Teatrul Naţional de Operetă “Ion Dacian”: Amelia Antoniu, Cristian Caraman, Raluca Ciocă, Viorel Ciurdea, Gabriela Daha, Ligia Dună, Eugenia Ilinca, Bianca Ionescu, Daniel Madia, Claudia Măru-Hanghiuc, Marius Mitrofan, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu-Lamatic, Cătălin Petrescu, Orest Pîslariu-Ranghilof, Ştefan Popov, Doina Scripcaru, Silvia Şohterus-Mărăscu, Emil Spătaru, Patricia Seymour, Valentino Tiron, Mediana Vlad, Anton Zidarii.
Pe parcursul celor 25 de ani care au trecut de la înființare, Muzeul și-a căpătat un renume bine meritat. Însă tânărul colectiv aflat acum la conducere nu s-a mulțumit cu atâta, el încercând să poziționeze Muzeul pe câteva trepte mai sus. Un prim pas a fost reducerea tarifelor de intrare, la care s-a adugat – un traseu nou de vizitare și achiziția de noi instrumente de vizitare și de noi instrumente de comunicare cu publicul.
Urăm întregului colectiv ”La Mulți Ani”și realizarea obiectivelor propuse.